Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tirvan seudun metsästysyhdistys ry

Tirvalla on toiminut metsästysseura jo vuodesta 1953. Vuonna 2014 seuraan kuului 157 jäsentä.  Metsästysmaja ja ampumarata rakennettiin 1966, jolloin pidettiin radalla avajaiskilpailut. Metsästysmaja sijaitsee Tirvan tanssilavan läheisyydessä, osoiteessa: Pasintie 209. Seuran metsästysalueet sijaitsevat Tirvan lähikylien alueella, kokonaispinta-ala metsästykseen on n.5600 hehtaaria.

Metsästysyhdistys toteuttaa riistanhoitoa, tekemällä vuosittain riistanhoitosuunnitelman sekä hoitamalla ja parantamalla riistan elinympäristöä. Seuran riistanhoito toimenpiteisiin kuuluu myös pienpetojen ja rauhoittamattomien eläinten pyyntiä, linnuille pesäpönttöjen laittoa, ruokinnan suunnittelua ja toteutusta.

Riistakantoja seurataan hirvi-, riistakolmio- ja vesilintu laskennalla,  sekä tekemällä havaintoja riistakantojen tilasta. Seuran suurpetoyhdysmiehenä toimii Antti Venho.

Hirven metsästyslupien anominen ja jakaminen toteutetaan yhteislupamenettelyllä Valkeala-Kouvola RHY:n alueella

Metsästysseuralla on jäsenistön käytössään ampumarata ampumaharjoitteluun. Seura järjestää jäsenille harjoitus-, ja kilpailutoimintaa. 

Seuran kenneltoimintaan kuuluu kokeet, näyttelyt ja tuomaritoiminta. Vuonna 2014 järjestettiin yhdet hirvikoirakokeet.

Metsästysseura järjestää hirvenmetsästyskauden päättyessä peijaiset, joiden pitopaikaksi on vakiintunut Seurala.  Perinteeksi on muodostunut myös metsästysmajalla pidettävä riistalle joulurauha tilaisuus. Metsästysseura tiedottaa toiminnastaan lähettämällä jäsenistölleen jäsentiedotteet, tiedotuskanavana toimii myös paikallislehti, nettisivut ja metsästysmajan ilmoitustaulu. Metsästysseura pyrkii myös mahdollisuuksien mukaan järjestämään koulutus- ja neuvontatilaisuuksia sekä nuorisotyötä.

 

Hallinto 2015

Puheenjohtaja                                                         Arto Hannola

Sihteeri                                                                       Laura Pasi